Reseptit

Omenakompotti

Itämaisin maustein silattu omenakompotti sopii hyvin juustojen kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Herkullinen omenakompotti sopii hyvin juustojen kanssa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenakompotti

  • 1 kg omenoita
  • 1 dl vettä
  • 400 g hienoa sokeria
  • n. 8 cm pala inkivääriä raastettuna
  • 2 kanelitankoa
  • 10 maustepippuria
  • 2 tähtianista
  • 1 tl kardemummaa

Valmistusohje

Omenakompotti valmistuu helposti näin:

Tällä ohjeella syntyy noin 1 l kompottia

1. Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi.

2. Laita lohkot kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää sokeri ja mausteet.

3. Keitä omenalohkoja miedolla lämmöllä hiljaa poreillen noin 20 minuuttia.

4. Purkita kuuma omenakompotti desinfioituun lasipurkkiin ja säilytä viileässä.

Vinkki: Kokeile myös muita ihania hilloja, kuten rommilla maustettua omena-puolukkahilloa tai karviais-omenahilloa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään omenahillo

X