Reseptit

Omenakompotti

17.8.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Itämaisin maustein silattu omenakompotti sopii hyvin juustojen kanssa.

Ainekset

1 kg omenoita
1 dl vettä
400 g hienoa sokeria
n. 8 cm pala inkivääriä raastettuna
2 kanelitankoa
10 maustepippuria
2 tähtianista
1 tl kardemummaa

Valmistusohje

n. 1 l kompottia

1. Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi.

2. Laita lohkot kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää sokeri ja mausteet.

3. Keitä miedolla lämmöllä hiljaa poreillen noin 20 minuuttia.

4. Purkita kuuma kompotti desinfioituun lasipurkkiin ja säilytä viileässä.

Lisää ihania hilloja:

972331-omena-puolukkahillo.jpg

Rommilla maustettu omena-puolukkahillo

757084-karviaisomenahillo_Hautala.jpg

Karviais-omenahillo

936548-ruusunmarja.jpg

Ruusunmarja-omenahillo

Kotiliesi.fi: Omenahillo