945280-pienet-omenapiirakat.jpg
Reseptit

Omenakorit – pienet omenapiirakat

Omenakorit ovat kuin pieniä omenapiirakoita. Syksyinen herkku maistuu ihanalta mausteisen chai-laten kanssa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0.3 tl kardemummaa
  • 1 keltuainen
  • 4 dl vehnäjauhoja

täyte:

  • 0.5 kg kotimaisia omenoita
  • kahden limetin mehu + raastettu kuori
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 dl (hillo)sokeria

Valmistusohje

Nauti pienet omenapiirakat makean mausteisen chai-latten kanssa.

1. Sekoita voi ja sokerit keskenään. Lisää keltuainen hyvin vatkaten. Lisää vehnäjauhot sekä kardemumma ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuihin muffinipellin koloihin.
2. Kuori ja paloittele omenat kattilaan. Puserra päälle limettimehu ja hauduta omenoita noin 5 minuuttia. Lisää mausteet ja sokeri, hauduta edelleen 10 minuuttia.
3. Lisää hieman jäähtynyt hilloke taikinakuppeihin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Ripsauta halutessasi pinnalle vielä vähän kanelia.

X