Reseptit

Omenaletut

Lisää lettuihin paistovaiheessa ohuita omenalohkoja.

Teksti:
Visa Nurmi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl kevytmaitoa
  • 2 munaa
  • suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • voita paistamiseen

täyte:

  • 2-3 kiinteää kotimaista omenaa
  • kanelia
  • sokeria

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri, lisää suola. Vatkaa joukkoon jauhot ja maito vähän kerrallaan. Anna taikinan seistä vähintään puoli tuntia.

Täyte:

Kuori ja leikkele omenat kauniiksi ohuiksi lohkoiksi. Pyörittele lohkot sokerissa ja kanelissa.

Laita ohukaispannulle voita ja anna pannun kuumentua sopivaksi (voi kuohuu muttei vielä ruskistu), lisää hieman taikinaa ja asettele lohkot taikinan päälle. Paista ja käännä. Paista vielä toiselta puolelta.

Tarjoile omenapuoli ylöspäin lämpiminä vaniljakermavaahdon kera.

X