Omenaletut
Lisää lettuihin paistovaiheessa ohuita omenalohkoja.
Ainekset
- 5 dl kevytmaitoa
- 2 munaa
- suolaa
- 1 rkl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- voita paistamiseen
täyte:
- 2-3 kiinteää kotimaista omenaa
- kanelia
- sokeria
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri, lisää suola. Vatkaa joukkoon jauhot ja maito vähän kerrallaan. Anna taikinan seistä vähintään puoli tuntia.
Täyte:
Kuori ja leikkele omenat kauniiksi ohuiksi lohkoiksi. Pyörittele lohkot sokerissa ja kanelissa.
Laita ohukaispannulle voita ja anna pannun kuumentua sopivaksi (voi kuohuu muttei vielä ruskistu), lisää hieman taikinaa ja asettele lohkot taikinan päälle. Paista ja käännä. Paista vielä toiselta puolelta.
Tarjoile omenapuoli ylöspäin lämpiminä vaniljakermavaahdon kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous