Reseptit

Omenalla täytetyt lohikääröt ja lämmin siiderikastike

Omenan maku sopii hyvin yhteen rasvaisen kalan, kuten lohen kanssa. Kastike on tehty kuivasta siideristä ja kermasta. Mainio alkupala illalliselle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 isoa viipaletta graavilohta

Täyte

  • 2 kirpeää omenaa
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 tl raastettua piparjuurta
  • ripaus suolaa ja pippuria

Kastike

  • 2 dl kuivaa siideriä
  • 1 rkl kalafondia
  • 1 dl kuohukermaa
  • tilkka sitruunamehua
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa omenat ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Paista kuutioita pari minuuttia, mausta seos piparjuurella, suolalla ja pippurilla.

2. Tee reikämuotilla tai pienellä kahvikupilla neljä kekoa alkupalalautasille. Puolita lohiviipaleet pitkittäin ja kietaise aina kaksi pitkää viipaletta omenakeon ympärille.

3. Kuumenna siideri, kalafondi ja tilkka sitruunamehua kattilassa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja kääntele kastikepohjaan. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Lisää alkupaloja lohesta:

188180-lohiceviche.jpg

Lohiceviche

lohipastrami ja tillimajoneesi

Lohipastrami ja tillimajoneesi

976780-chili_lime_marinoitu_lohi_Kari_Hautala_otavamedia.jpg

Raikas limetti-chililohi

Kotiliesi.fi: Limelohitartar

X