Reseptit

Omenapai

Tarjoa omenapai vaniljakastikkeen kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g kylmää voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 1 keltuainen
  • tilkka Kylmää vettä
  • 5–6 omenaa
  • noin 6 dl glögijuomaa
  • sitruunamehua
  • ripaus kanelia
  • 2 valkuaista
  • 4 rkl sokeria

Lisäksi

  • vaniljakastiketta

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko omenat. Keitä omenat juuri ja juuri pehmeiksi sitruunamehulla maustetussa glögijuomassa. Anna omenoiden jäähtyä liemessä ja valuta ne hyvin.

2. Nypi paloiteltu voi ja vehnäjauho- tomusokeriseos murumaiseksi seokseksi. Voit myös käyttää monitoimikonetta. Lisää keltuainen ja tilkka vettä. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista, jotta pohjasta tulee murea. Anna taikinan levätä jonkin aikaa jääkaapissa ja painele se sitten noin 22 cm:n kokoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan olla hetki pakastimessa ja paista se kypsäksi 200-asteisessa uunissa.

3. Lado omenalohkot tiiviiksi keoksi taikinapohjan päälle. Tupsauta omenoiden päälle vähän kanelia. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen ja levitä marenki omenoiden päälle. Kypsennä omenapaita 170-asteisen uunin yläosassa, kunnes marenki saa vähän väriä. Tarjoa omenapai vaniljakastikkeen kera.

X