Reseptit

Suolaisen makea omenapaistos

Makean ja suolaisen suloista liittoa on mahdotonta vastustaa. Omenapaistos tarjotaan kanelilla maustetun ranskankerman kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Muruseos:

  • 3 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 100 g voita

Täyte:

  • 5 hapokasta omenaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä

Lisäksi:

  • 1 prk ranskankermaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 3 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Suolaisen makea omenapaistos hurmaa taatusti. Näin se valmistuu.

1. Murskaa pähkinät kaulimella tai monitoimikoneessa. Sekoita kulhossa pähkinärouhe, vehnäjauhot, fariinisokeri, suola ja kaneli. Nypi joukkoon voi.

2. Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita lohkojen joukkoon sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä fariinisokeri ja maissitärkkelys.

3. Kaada omenalohkot uunivuokaan ja murustele pinnalle pähkinä-voiseos. Paista omenapaistosta 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki

4. Mausta ranskankerma kanelilla ja tomusokerilla. Tarjoile suolaisen makea omenapaistos maustetun ranskankerman tai aidon vaniljakastikkeen kera.

Saatat pitää myös raikkaasta omena-puolukkapiirakasta, mehevästä omena-kookostortusta tai sisältä pehmeästä, pinnalta rapeasta muruomenapiirakasta, jonka ohje on peräisin isoäidin reseptivihkosta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Omenaruokia arkeen ja juhlaan

X