21.5.2012

Omenapaistos

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohja:

150 g voita
1.5 dl sokeria
1 muna
4.5 dl vehnäjauhoja tai 4 dl spelttijauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

täyte:

5 dl omenalohkoja
1 sitruunan mehu
(0,5 dl sokeria)

Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten ja sekoita jauhot, joihin leivinjauhe ja vaniljasokeri on lisätty. Ota 2/3 taikinasta ja taputa paistosvuokaan pohjaksi ja reunoiksi.

Kuori omenat, lohko ja höyrytä sokerin kanssa sitruunaliemessä hiukan pehmeiksi (5 minuuttia).

Levitä omenaseos paistosvuokaan ja murenna loppu taikina täytteen päälle. Kypsennä 180-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Tarjoa jälkiruoaksi kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi