Reseptit

Omenapiirakka ja vaniljajäätelö

Markus Aremon omenafrangipane, on tavallista hienostuneempi omenatorttu, jolle täytteen manteli antaa mukavaa marsipaanin makua. Tästä omenatortun reseptistä tulee kolme piirasta; noin 15 annosta)

Teksti:
Raija Uljas
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g lehtitaikinalevyjä
  • 500 g happamia omenia
  • sokeria
  • sitruunan mehua
  • 2 munaa
  • siirappia

täyte:

  • 250 g suolatonta voita
  • 250 g (4,2 dl) tomusokeria
  • 5 munaa
  • 250 g mantelijauhoa
  • 50 g (0,7 dl) vehnäjauhoa

Lisäksi:

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

 

Anna lehtitaikinalevyjen sulaa. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi ja pane mehustumaan sokerin ja sitruunanmehun kanssa.

Vaahdota täytettä varten voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Siivilöi joukkoon vehnäjauho ja mantelijauho. Anna
täytteen vetäytyä tunnin ajan jääkaapissa ennen käyttöä.

Kauli voitaikinalevyt hieman ohuemmiksi. Tee kolmesta levystä pohjia. Voitele ne kevyesti vaahdotetulla munalla. Levitä täytettä noin 1 cm:n paksuinen
kerros pohjien päälle. Jätä reunoihin 2 cm:n vara. Asettele mehustetut omenalohkot täytteen päälle.

Leikkaa loput lehtitaikinalevyt kampamaisiksi ja nosta täytteen päälle. Ummista torttujen reunat painelemalla niitä haarukalla.

Voitele munalla ja paista 175-asteisessa uunissa, kunnes tortut ovat kauniin ruskeita. Ota uunista ja penslaa kevyesti siirapilla. Laita vielä hetkeksi uuniin, jotta siirappi imeytyy siihen. Tarjoile omenapiiraat vaniljajäätelön kanssa.

X