
Omenapiirakka ja vaniljajäätelö
Markus Aremon omenafrangipane, on tavallista hienostuneempi omenatorttu, jolle täytteen manteli antaa mukavaa marsipaanin makua. Tästä omenatortun reseptistä tulee kolme piirasta; noin 15 annosta)
Ainekset
- 500 g lehtitaikinalevyjä
- 500 g happamia omenia
- sokeria
- sitruunan mehua
- 2 munaa
- siirappia
täyte:
- 250 g suolatonta voita
- 250 g (4,2 dl) tomusokeria
- 5 munaa
- 250 g mantelijauhoa
- 50 g (0,7 dl) vehnäjauhoa
Lisäksi:
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Anna lehtitaikinalevyjen sulaa. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi ja pane mehustumaan sokerin ja sitruunanmehun kanssa.
Vaahdota täytettä varten voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Siivilöi joukkoon vehnäjauho ja mantelijauho. Anna
täytteen vetäytyä tunnin ajan jääkaapissa ennen käyttöä.
Kauli voitaikinalevyt hieman ohuemmiksi. Tee kolmesta levystä pohjia. Voitele ne kevyesti vaahdotetulla munalla. Levitä täytettä noin 1 cm:n paksuinen
kerros pohjien päälle. Jätä reunoihin 2 cm:n vara. Asettele mehustetut omenalohkot täytteen päälle.
Leikkaa loput lehtitaikinalevyt kampamaisiksi ja nosta täytteen päälle. Ummista torttujen reunat painelemalla niitä haarukalla.
Voitele munalla ja paista 175-asteisessa uunissa, kunnes tortut ovat kauniin ruskeita. Ota uunista ja penslaa kevyesti siirapilla. Laita vielä hetkeksi uuniin, jotta siirappi imeytyy siihen. Tarjoile omenapiiraat vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous