Reseptit

Omenaruusu-leivokset

Hapokkaan omenan ja täyteläisen voitaikinan makuyhdistelmä on vastustamaton. Lisäksi leivonnaiset ovat ruusuisen kauniita.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 isoa kiinteää omenaa
  • 4–5 dl vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 5 voitaikinalevyä
  • 2 dl aprikoosihilloa
  • kananmunaa voiteluun

Lisäksi

  • muffinipelti
  • muffinivuokia

Valmistusohje

1. Halkaise omenat ja poista varovasti siemenkota. Leikkaa omenat erittäin ohuiksi viipaleiksi ja laita ne sitruunalla maustettuun veteen mikronkestävään kulhoon. Nosta kulho mikroon ja kypsennä viipaleita 3–4 minuuttia. Valuta omenaviipaleet lävikössä.

2. Laita taikinalevyt leivinpaperille ja leikkaa ne kolmeen osaan pituussuunnassa, kauli niitä hieman pitemmiksi ja ohuemmiksi.

3. Sipaise taikinapalat aprikoosihillolla ja asettele toiselle pitkälle reunalle omenaviipaleita niin, että pyöreä reuna nousee hieman taikinan reunan ulkopuolelle. Kääri taikinapalat täytteineen rullalle ja nosta ne muffinivuokiin omenareuna ylöspäin.

4. Nosta muffinivuoat vielä muffinipellin syvennyksiin ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä ja nauti.

Maista myös näitä omenaleivonnaisia:

945280-pienet-omenapiirakat.jpg

Omenakorit – pienet omenapiirakat

758217-omenaneliot_Rista.jpg

Omenaneliöt

777113-omenamuffinit_Marstio.jpg

Omenamuffinit

Kotiliesi.fi: Omenaleivokset

X