Omenaruusu-leivokset
Hapokkaan omenan ja täyteläisen voitaikinan makuyhdistelmä on vastustamaton. Lisäksi leivonnaiset ovat ruusuisen kauniita.
Ainekset
- 3 isoa kiinteää omenaa
- 4–5 dl vettä
- 1 rkl sitruunamehua
- 5 voitaikinalevyä
- 2 dl aprikoosihilloa
- kananmunaa voiteluun
Lisäksi
- muffinipelti
- muffinivuokia
Valmistusohje
1. Halkaise omenat ja poista varovasti siemenkota. Leikkaa omenat erittäin ohuiksi viipaleiksi ja laita ne sitruunalla maustettuun veteen mikronkestävään kulhoon. Nosta kulho mikroon ja kypsennä viipaleita 3–4 minuuttia. Valuta omenaviipaleet lävikössä.
2. Laita taikinalevyt leivinpaperille ja leikkaa ne kolmeen osaan pituussuunnassa, kauli niitä hieman pitemmiksi ja ohuemmiksi.
3. Sipaise taikinapalat aprikoosihillolla ja asettele toiselle pitkälle reunalle omenaviipaleita niin, että pyöreä reuna nousee hieman taikinan reunan ulkopuolelle. Kääri taikinapalat täytteineen rullalle ja nosta ne muffinivuokiin omenareuna ylöspäin.
4. Nosta muffinivuoat vielä muffinipellin syvennyksiin ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä ja nauti.
Maista myös näitä omenaleivonnaisia:
Kotiliesi.fi: Omenaleivokset
Kommentit
Kauniita tuli, mutta sisältä raakoja vaikka olivat lopulta uunissa kolminkertaisen ajan… Muutama tarkennus ohjeeseen oman kokemuksen pohjalta:
– kauli vähintään kaksinkertaiseksi, ei vain ”hieman pidemmäksi”
– pidä uunissa huomattavasti pitempään kuin 15 min, esim 200 asteessa 35 min
– 3 normaalikokoista omenaa on aivan liikaa taikinaan nähden
Kommentit
Kauniita tuli, mutta sisältä raakoja vaikka olivat lopulta uunissa kolminkertaisen ajan… Muutama tarkennus ohjeeseen oman kokemuksen pohjalta:
– kauli vähintään kaksinkertaiseksi, ei vain ”hieman pidemmäksi”
– pidä uunissa huomattavasti pitempään kuin 15 min, esim 200 asteessa 35 min
– 3 normaalikokoista omenaa on aivan liikaa taikinaan nähden
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous