omenatiramisu
Reseptit

Omenatiramisu

Nappaa tästä ihanan omenaisen tiramisun resepti.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 isoa hapokasta omenaa
  • 3 dl omenamehua
  • 3 rkl omena-vaniljalikööriä (Chymos)
  • (ripaus punaista karamelliväriä)
  • 4 Wilhelmiina-keksiä
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • noin 250 g mascarponea tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi omenat. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja hauduta omenalohkot pehmeiksi. Lisää likööri haudutusliemeen ja anna omenoiden jäähtyä liemessä. Nosta jäähtyneet omenat pois ja säästä liemi. (Jos haluat omenalohkoista punaisia, värjää liemi varovasti elintarvikevärillä.)

2. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset toisessa kulhossa. Sekoita molemmat vaahdot mascarponeen. Lisää kerma ja mausta seos vaniljasokerilla.

3. Puolita Wilhelmiina-keksit ja kastele ne hetkeksi omenoiden haudutusliemeen. Annostele omenoita, keksipaloja ja mascarponevaahtoa kerroksittain annoskulhoihin tai laseihin. Anna maustua kylmässä jonkin aikaa.

X