Omenavaahto ja puolukkakastike
Koristele omenavaahto ja puolukkakastike -annos kumkvattiviipaleilla.
Ainekset
Omenasose:
- 4-5 omenaa (5–6 dl omenakuutioita)
- 1 kpl kanelitanko
- 1 kpl tähtianis
- 1 dl vettä
- 4 liivatelehteä
- 2 dl kermaa
marenki:
- 2 munanvalkuaista
- 60 g sokeria
- 1.5 rkl vettä
kastike:
- 2 dl puolukoita
- 1 tl raastettua appelsiinin kuorta (pese hedelmä hyvin)
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 2 rkl puolukkalikööriä
koristeeksi:
- 5 kumkvattia tai appelsiinilohkoja
Valmistusohje
Kuori ja pilko omenat ja laita kiehumaan kanelin ja aniksen kanssa. Anna hautua soseeksi ja poista sitten mausteet. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä ja vaahdota kerma valmiiksi.
Marenkia varten sulata sokeri kiehuvaan veteen. Vaahdota munanvalkuaiset ja lisää sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kipossa mikroaaltouunissa tai liuota ne ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Lisää liivate jäähtyneeseen omenasoseeseen. Sekoita soseeseen myös kermavaahto ja valkuaisvaahto.
Annostele omenavaahto tarjoiluastioihin ja anna hyytyä kylmässä pari tuntia.
Kastiketta varten mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Hienonna puolukat sauvasekoittimella. Anna jäähtyä ja lisää jälkiruoan kastikkeeksi. Koristele kumkvattiviipaleilla.
Vinkki:
Täysin ilman eläinkunnan tuotteita omenavaahto valmistetaan sekoittamalla omenasose kasvirasvakermasta vatkattuun vaahtoon, joka on maustettu vaahterasiirapilla. Liivatetta ei käytetä, mutta omenavaahtoa voi pitää pakastimessa tunnin verran, niin se kohmettuu mukavasti ennen tarjoilua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous