Reseptit

Omenavaahto ja puolukkakastike

Koristele omenavaahto ja puolukkakastike -annos kumkvattiviipaleilla.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenasose:

  • 4-5 omenaa (5–6 dl omenakuutioita)
  • 1 kpl kanelitanko
  • 1 kpl tähtianis
  • 1 dl vettä
  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kermaa

marenki:

  • 2 munanvalkuaista
  • 60 g sokeria
  • 1.5 rkl vettä

kastike:

  • 2 dl puolukoita
  • 1 tl raastettua appelsiinin kuorta (pese hedelmä hyvin)
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 2 rkl puolukkalikööriä

koristeeksi:

  • 5 kumkvattia tai appelsiinilohkoja

Valmistusohje

Kuori ja pilko omenat ja laita kiehumaan kanelin ja aniksen kanssa. Anna hautua soseeksi ja poista sitten mausteet. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä ja vaahdota kerma valmiiksi.

Marenkia varten sulata sokeri kiehuvaan veteen. Vaahdota munanvalkuaiset ja lisää sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kipossa mikroaaltouunissa tai liuota ne ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Lisää liivate jäähtyneeseen omenasoseeseen. Sekoita soseeseen myös kermavaahto ja valkuaisvaahto.

Annostele omenavaahto tarjoiluastioihin ja anna hyytyä kylmässä pari tuntia.

Kastiketta varten mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Hienonna puolukat sauvasekoittimella. Anna jäähtyä ja lisää jälkiruoan kastikkeeksi. Koristele kumkvattiviipaleilla.

Vinkki:
Täysin ilman eläinkunnan tuotteita omenavaahto valmistetaan sekoittamalla omenasose kasvirasvakermasta vatkattuun vaahtoon, joka on maustettu vaahterasiirapilla. Liivatetta ei käytetä, mutta omenavaahtoa voi pitää pakastimessa tunnin verran, niin se kohmettuu mukavasti ennen tarjoilua.

X