Osso bucco
Italialainen osso bucco on alun perin kotoisin Milanosta. Se tarjotaan uunijuuresten sekä paistettujen siitakesienten kanssa.
Ainekset
- 4 vasikan potkakiekkoa
- öljyä
- liemijuureksia: sipuli, porkkana, selleri, palsternakka, valkosipuli
- laakerinlehtiä
- maustepippuria
- suolaa
- vettä tai kasvislientä
Valmistusohje
Osso bucco tarkoittaa jokaisen potkaviipaleen keskellä olevaa onttoa luuta, jonka keskustassa oleva luuydin on joidenkin mielestä jopa suurin herkku tässä ruoassa.
Kuivaa lihat hyvin talouspaperilla. Leikkaa lihan ulkoreunassa oleva kalvo poikki parista kohdasta. Ruskista lihoja pannulla öljyssä molemmin puolin ja laita sopivankokoiseen uuniastiaan. Huuhtele paistinpannu vedellä ja kaada vesi uuniastiaan.
Kuori ja pilko juurekset. Lisää ne ja mausteet uuniastiaan. Lisää vettä niin paljon että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä uunissa 150-asteessa kansi päällä noin kaksi tuntia tai kunnes liha on sopivan kypsää. Anna jäähtyä hetki liemessä. Jos jäähdytät lihan kokonaan ennen tarjoilua, kuumenna se uudestaan liemineen, jotta liha ei kuivu. Tarjoa osso bucco uunijuuresten ja paistettujen siitakesienten kera.
Ohje: Heikki Ahopelto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous