Reseptit 11.3.2013

Osso bucco

Teksti: Jouni Flinkkilä Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 vasikan potkakiekkoa
öljyä
liemijuureksia: sipuli, porkkana, selleri, palsternakka, valkosipuli
laakerinlehtiä
maustepippuria
suolaa
vettä tai kasvislientä

Valmistusohje

Osso bucco tarkoittaa jokaisen potkaviipaleen keskellä olevaa onttoa luuta, jonka keskustassa oleva luuydin on joidenkin mielestä jopa suurin herkku tässä ruoassa.

Kuivaa lihat hyvin talouspaperilla. Leikkaa lihan ulkoreunassa oleva kalvo poikki parista kohdasta. Ruskista lihoja pannulla öljyssä molemmin puolin ja laita sopivankokoiseen uuniastiaan. Huuhtele paistinpannu vedellä ja kaada vesi uuniastiaan.

Kuori ja pilko juurekset. Lisää ne ja mausteet uuniastiaan. Lisää vettä niin paljon että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä uunissa 150-asteessa kansi päällä noin kaksi tuntia tai kunnes liha on sopivan kypsää. Anna jäähtyä hetki liemessä. Jos jäähdytät lihan kokonaan ennen tarjoilua, kuumenna se uudestaan liemineen, jotta liha ei kuivu. Tarjoa osso bucco uunijuuresten ja paistettujen siitakesienten kera.

Ohje: Heikki Ahopelto

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi