Reseptit

Osso Bucco

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

Potkakiekko per syöjä (2pkt Snellman Osso Buccoa)
vehnäjauhoa
2 porkkanaa
3 vartta varsiselleriä
1 iso sipuli
1 kokonainen Solo-valkosipuli
½dl punaviinietikkaa
1 prk Mutti tomaattimurskaa
1 l kanalientä (1l vettä +2 kanaliemikuutiota)
3 dl Valkoviiniä (ei pakollinen ja myös punaviini käy)
2 dl Esikypsytettyjä ohrasuurimoita (esim.Pirkka)
2 oksaa tuoretta rosmariinia (Järvikylän)
4 laakerinlehteä

Cremolata

1 puntti persiljaa
1 valkosipulin kynsi raastettuna
30 g parmesaania raastettuna
½dl oliiviöljyä
½ appelsiinin mehu ja raastettu kuori

Valmistusohje

Osso Bucco:

Leikkaa potkakiekkojan ympärillä olevinn kalvoihin viillot jotta lihat ei ”kuppiinu” paistettaessa. Pyörittele potkakiekot vehnäjahoissa ja ruskista ne padan pohjalla ja nosta sivuun.

Lisää pataan öljyä ja freesaa pieneksi pilkottu porkkana,selleri ja sipulit. Fiilistele tuoksuja ja lisää sekaan vielä tuoretta rosmariinia ja laakerinlehdet. Kun juurekset on saanut väriä ja hieman pehmennyt, niin lisää etikka ja anna kiehua kunnes etiikka on lähes kokonaan hahtunut. Lisää viini ja anna kiehua kunnes 1dl jäljellä. Lisää sitten mutti ja  kanaliemi. Lisää pataan lihat ja mustapippuria. Nosta pata 120 asteiseen uuniin ja anna muhia 4-6 tuntia.

Lisää ohrasuurimot vasta viimeisen tunnin aikana.Lisää nestettä tarvittaessa. Ohrasuurimot imevät reilusti nestettä.

Vinkki: Osso Buccon sijaa voit käyttää myös edullista häränhäntää tai jos onnistut löytämmän häränkassleria.

Cremolata:

Laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta. Tarjoa Osso Buccon kanssa. Sopii myös kanalle ja muillekin liharuoille. Jos et omista blenderiä, niin voit käyttää sauvasekoitinta tai morttelia.

Ruoaksi valitsin helpon ja maukkaan naudan Osso Buccon joka on myös laadukkaaksi ruhonosaksi erittäin edullinen. Osso Bucco on Snellmanin tuote ja Hyvää Suomesta Merkitty. Pataan Lisäsin myös Ohrattoa tuomaan tuhtia luonnetta padalle. Pirkka Esikypsytetyt ohrasuurimot oli Hyvää Suomesta merkittyjä. Toisena lisukkeena tein sen klassikko lisukkeen Osso Buccolle, eli Cremolatan. Cremolatan tuunasin appelsiinin mehulla ja kuorella. Cremolataan käytetty Järvikylän Persilja oli Hyvää Suomesta merkitty. Lisäksi padassa käyetty tuore rosmariini oli Järvikylän Hyvää Suomesta merkitty yrtti.

”Onko Nälkä”- Ruokablogi 

Äänestä reseptiä!