
Osso Buco
Tarjoa osso buco risoton tai pastan kanssa. Kata pöytään rapeakuorista leipää, johon voi imeyttää herkullisen liemen.
Ainekset
- 4 2–3 cm:n paksuista viipaletta vasikan tai nuoren naudan potkaa
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- suolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
- 2 hienonnetttua sipulia
- 3 hienonnettua valkosipulin kynttä
- 2 viipaloitua porkkanaa
- 1 kuutioitu palsternakka
- 2 paloiteltua lehtisellerin vartta
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 dl vasikanlientä (fondi)
- 1 prk säilöttyjä tomaatteja tai tomaattimurskaa
- 1 nippu timjamia
- 1 nippu oreganoa
Gremolada:
- 1 iso hienonnettu valkosipulin kynsi
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
Valmistusohje
Ota potkaviipaleet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Mausta vehnäjauhot reilusti suolalla ja pippurilla ja kääntele potkakiekot niissä. Paista oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi molemmin puolin ja nosta uunipataan.
Lisää pannuun öljyä ja kuullota siinä sipulit, porkkanat, palsternakka ja sellerinvarret. Lisää valkoviini ja liemi ja keitä ne noin puoleen. Lisää tomaatit, keitä hetki ja kaada seos lihoille. Lisää nipuksi sidotut yrtit, pane pata 175-asteiseen uuniin ja anna muhia vähintään 2 tuntia. Tarkista maku.
Valmista gremolada. Jauha sitruunan kuori, valkosipuli ja persilja tahnaksi morttelissa. Levitä lihoille juuri ennen tarjoilua.
Tarjoa osso buco risoton tai pastan kanssa. Kata pöytään rapeakuorista leipää, johon voi imeyttää herkullisen liemen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous