Reseptit

Osterit yrttiliemessä

Osterit yrttiliemessä on australialaisvaikutteinen osteriherkku.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Osterit yrttiliemessä

  • 24 tuoretta osteria

Liemi

  • 300 g kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl silputtua basilikaa
  • 2 tl timjaminlehtiä
  • 1 rkl silputtua lehtipersiljaa
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl Worchestershire-kastiketta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl miedonmakuista oliiviöljyä
  • tabascoa maun mukaan

Valmistusohje

Osterit yrttiliemessä tehdään näin:

1. Halkaise kirsikkatomaatit ja pane kulhoon. Lisää yrtit ja valkosipuli. Mausta tomaatit suolalla ja pippurilla. Anna maustua puolisen tuntia.

2. Avaa sillä välin osterit, irrota ne kuoristaan ja pane kylmään.

3. Soseuta tomaatit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Puserra seos siivilän läpi. Lisää liemeen Worchestershire-kastike ja sitruunamehu. Lisää tabascoa makusi mukaan. Voit myös pyöristää liemen maun sokeriripauksella.

4. Asettele osterit jäämurskan päälle. Lusikoi päälle kastike ja tarjoa osterit yrttiliemessä heti.

Kokeile myös ostereita Rockefeller-täytteellä, jossa maistuvat sipuli, tabasco ja anisviina.

Lue myös Kotiliesi.fi: Kampasimpukka on fiini alkupala, jonka valmistus on yllättävän helppoa – kysyimme kokilta vinkit nopean herkun paistamiseen

X