Reseptit 20.8.2012

Paahdettu ankanrinta

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

noin 800 g ankanrintaa
sormisuolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Tee ankanrintojen nahkapuolelle viillot ja pane rintafi leet kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin. Paista hiljalleen niin, että rasva sulaa ja pinta tulee rapeaksi. Ruskista rintafileet nopeasti myös toiselta puolelta. Mausta liha sormisuolalla ja mustapippurilla.

2. Kypsennä fileitä uunissa vielä noin 10–12 minuuttia. Kääri folioon ja anna vetäytyä hetki. Leikkaa ankanrinnat ohuiksi viipaleiksi.

Vinkki: Tarjoile ankanrinta karamelliperunoiden ja lakkakastikkeen kera. Tarjoa lisäkkeenä myös höyrytettyjä, voinokareella höystettyjä ruusukaalinlehtiä. Lisää höyrytysveteen ripaus suolaa ja sokeria.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi