Reseptit

Paahdettu ankanrinta ja marjakastike

Illalliskutsujen ruokapöydän tarjottavat voivat aiheuttaa päänvaivaa. Paahdettu ankanrinta marjakastikkeella sisältää klassisia makuja, joka tuo kutsuihin oikeaa juhlan tuntua.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 ankanrintaa
  • suolaa, mustapippuria

Kastike

  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl vasikkafondia
  • 1 dl tyrnimarjamarmeladia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl voita
  • suolaa, pippuria

koristeeksi

  • lakkoja

Valmistusohje

1. Tee ankanrintojen nahkapuoleen ruudutus terävällä veitsellä. Pane ankanrinnat kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin. Kuumenna pannu ja paista ankanrintoja omassa rasvassaan kolme minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta ankanrinnat suolalla ja pippurilla. Jälkikypsennä liha 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Kääri liha folioon ja paksuun pyyhkeeseen. Anna levätä 10-15 minuuttia.

2. Mittaa kastiketta varten viini, fariinisokeri ja fondi kattilaan. Anna kiehua, kunnes jäljellä on noin puolet. Lisää marmeladi ja sitruunamehua. Kiehauta kastike ja kiillota voilla sekä mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit terästää kastikkeen parilla hyppysellisellä chilihiutaleita. Lisää valmiiseen kastikkeeseen lakkoja.

3. Tarjoa lisänä kermatilkalla ja voinokareella höystettyä kukkakaalisosetta.

X