paahdettu bataattikeitto
Pehmeä silkentofu ei sovellu paistamiseen, mutta se sekoittuu hurmaavasti kuuman keiton joukkoon tehden siitä mukavan ruokaisan.
Reseptit

Paahdettu bataattikeitto

Paahdetun bataattikeiton salaisuus on pehmeässä tofussa. Se tekee keitosta samettisen ja tuo siihen hyvän proteiinilisän.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni/otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu bataattikeitto:

  • 2 keskikokoista bataattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chilipalko
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • n. 8 dl kasvislientä tai vettä
  • 300 g pehmeää tofua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2 sitruunan mehu

viimeistelyyn

  • tuoretta timjamia
  • 1/2 dl kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi bataatit. Hienonna valkosipuli ja chili. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset pehmeiksi.

2. Lisää kuivat yrtit ja nestettä niin, että ainekset peittyvät. Kiehauta ja keitä kunnes bataatti pehmenee.

3. Soseuta keitto ja lisää soseuttamisen loppuvaiheessa pehmeä tofu.

4. Mausta keitto suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Ohenna keittoa tarvittaessa vedellä. Kuumenna varovasti mutta älä keitä enää.

5. Jaa keitto lautasille ja viimeistele timjamilla ja siemenillä.

Bataatti ihastuttaa myös näissä keitoissa:

Kuohkea_bataattikeitto_ja_mantelimurua

Kuohkea bataattikeitto ja mantelimurua

linssi-bataattikeitto

Linssi-bataattikeitto

intialainen linssikeitto

Intialainen linssikeitto

X