Reseptit

Paahdettu bataattikeitto

27.8.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni/otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Paahdetun bataattikeiton salaisuus on pehmeässä tofussa. Se tekee keitosta samettisen ja tuo siihen hyvän proteiinilisän.

Ainekset

2 keskikokoista bataattia
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
2 rkl oliiviöljyä
2 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua rosmariinia
n. 8 dl kasvislientä tai vettä
300 g pehmeää tofua
suolaa
mustapippuria
1/2 sitruunan mehu

viimeistelyyn

tuoretta timjamia
1/2 dl kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi bataatit. Hienonna valkosipuli ja chili. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset pehmeiksi.

2. Lisää kuivat yrtit ja nestettä niin, että ainekset peittyvät. Kiehauta ja keitä kunnes bataatti pehmenee.

3. Soseuta keitto ja lisää soseuttamisen loppuvaiheessa pehmeä tofu.

4. Mausta keitto suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Ohenna keittoa tarvittaessa vedellä. Kuumenna varovasti mutta älä keitä enää.

5. Jaa keitto lautasille ja viimeistele timjamilla ja siemenillä.

Bataatti ihastuttaa myös näissä keitoissa:

Kuohkea_bataattikeitto_ja_mantelimurua

Kuohkea bataattikeitto ja mantelimurua

linssi-bataattikeitto

Linssi-bataattikeitto

intialainen linssikeitto

Intialainen linssikeitto

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi