Paahdettu härän ulkofilee
Paahdettu härän ulkofilee tehdään Kape Aihisen ohjeella. Sen kypsennyksessä on käytetty Kape Aihisen 6 kohdan sääntöä: laadukas raaka-aine, lihan temperointi, maustaminen, väri pintaan pannulla, varsinainen kypsennys uunissa, vetäytyminen foliossa.
Ainekset
Paahdettu härän ulkofilee
- 250-300 g Black Angus -härän ulkofileetä
- suolaa
- mustapippuria
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- 30 g voita
- 2-5 valkosipulinkynttä
- 5 oksaa timjamia
Valmistusohje
Paahdettu härän ulkofilee tehdään helposti näin:
1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Suolaa ja pippuroi lihan pinnat juuri ennen paistamista.
2. Kuumenna öljy, laita filee pannulle ja aloita paistaminen. Kun neste alkaa 1–2 minuutin päästä helmeillä lihan pinnalla, laske lämpöä. Siinä vaiheessa, kun pinnalle tihkuu verta, käännä liha ja paahda vielä toiselta puolelta 1–2 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
3. Lisää pannulle voi, valkosipuli ja timjami. Paista näistä makuvoi ja lusikoi sitä fileen päälle. Nosta liha pellille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 2–4 minuuttia tai kunnes sisälämpömittari näyttää 52 astetta. Kääri filee folioon ja anna vetäytyä lämpimässä 10–15 minuuttia. Leikkaa ja tarjoa.
Ohje on Kari Aihisen ja Jaakko Saariluoman Kape & Jaska -keittokirjasta.
Katso myös: Liharuokaa pitkän kaavan mukaan: Valitse parhaat reseptit ja viinit juhla-aterialle
Katso myös Kotiliesi.fi: Naudanlihasta syntyy monipuoliset grilliherkut – katso 7 mehevää ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous