Paahdettu härkis-juuressalaatti
Härkispyörykät paistuvat uunipellillä pinnalta rapeiksi ja tuovat salaatille rutkasti hyvää proteiinia. Salaatin kanssa tarjottava piparjuurikastike antaa kivasti potkua. Jos haluat tulisemman säväyksen, raasta kypsien kasvisten päälle piparjuurta.
Ainekset
Paahdettu härkis-juuressalaatti:
- 500 g perunoita, yleislajike
- 300 g palsternakkaa
- 250 g pikkusipuleita
- 3 rkl öljyä
- 2 rkl hunajaa
- 1 oksa hienonnettua rosmariinia
- 1 tl suolaa
- 1 rs (250 g) härkis- tai falafel-pyöryköitä
- 1 ruukku rucolaa
Kastike:
- 150 g ranskankermaa
- 2 rkl raastettua piparjuurta
Valmistusohje
1. Kuori perunat, palsternakat ja pikkusipulit. Leikkaa perunat lohkoiksi ja palsternakat tikuiksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle kasvikset ja sipulit.
2. Sekoita joukkoon öljy, hunaja, hienonnettu rosmariini ja suola. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat lähes kypsiltä. Lisää pellille härkispyörykät. Jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia.
3. Huuhtele rukola ja lisää kasvisten joukkoon. Sekoita ranskankerma ja raastettu piparjuuri keskenään. Tarjoa kastike erillisessä astiassa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous