Reseptit

Paahdettu härkis-juuressalaatti

Härkispyörykät paistuvat uunipellillä pinnalta rapeiksi ja tuovat salaatille rutkasti hyvää proteiinia. Salaatin kanssa tarjottava piparjuurikastike antaa kivasti potkua. Jos haluat tulisemman säväyksen, raasta kypsien kasvisten päälle piparjuurta.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko / Otavamedia

Ruokaisa ja kuitupitoinen salaatti kootaan paahdetuista juureksista ja härkispyörköistä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu härkis-juuressalaatti:

  • 500 g perunoita, yleislajike
  • 300 g palsternakkaa
  • 250 g pikkusipuleita
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 oksa hienonnettua rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rs (250 g) härkis- tai falafel-pyöryköitä
  • 1 ruukku rucolaa

Kastike:

  • 150 g ranskankermaa
  • 2 rkl raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Kuori perunat, palsternakat ja pikkusipulit. Leikkaa perunat lohkoiksi ja palsternakat tikuiksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle kasvikset ja sipulit.

2. Sekoita joukkoon öljy, hunaja, hienonnettu rosmariini ja suola. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat lähes kypsiltä. Lisää pellille härkispyörykät. Jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia.

3. Huuhtele rukola ja lisää kasvisten joukkoon. Sekoita ranskankerma ja raastettu piparjuuri keskenään. Tarjoa kastike erillisessä astiassa.

X