Reseptit

Paahdettu inkivääri-kukkakaali

Kokonaisena paahdettu kukkakaali saa pintaansa raikkaan maukkaan inkivääri-valkosipulihunnun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso kukkakaali
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl voita

Yrttiöljy:

  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 ruukku minttua
  • 1/2 ruukku basilikaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Jogurttikastike:

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl tahinia
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1/2 ruukku basilikaa hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Huuhtele kukkakaali ja poista huonot lehdet. Laita kukkakaali uunivuokaan.

2. Sekoita rypsiöljyn joukkoon sitruunankuori, valkosipuli- ja inkivääriraaste sekä suola. Hiero seos kukkakaalin pintaan. Lisää pinnalle pari ruokalusikallista voita. Paahda 180-asteisessa uunissa noin tunti.

3. Mittaa yrttiöljyn ainekset tehosekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku. Sekoita myös jogurttikastikkeen ainekset keskenään.

4. Leikkaa kypsästä kukkakaalista lohkoja ja valuta päälle yrttiöljyä. Tarjoile jogurttikastikkeen ja raikkaan salaatin kera.

X