Reseptit

Paahdettu juures-vuohenjuustosalaatti

Paahdettu juures-vuohenjuustosalaatti saa potkua garam masalasta. Paistettu vuohenjuusto sopii juuresten makumaailmaan täydellisesti.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu juures-vuohenjuustosalaatti

  • 3-4 keskikokoista porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • pala juuriselleriä
  • 1 iso purjosipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 pss (80 g) pinaattia

Lisäksi

  • 400 g vuohenjuustoa
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Paahdettu juures-vuohenjuustosalaatti tehdään helposti näin: 

1. Pese juurekset ja kuivaa ne hyvin. Kuori vain tarvittaessa. Leikkaa ne reiluiksi paloiksi.

2. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Paloittele reiluiksi paloiksi.

3. Levitä juures- ja purjopalat uunivuokaan ja kääntele joukkoon öljy, hunaja, suola ja garam masala. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat sopivan pehmeitä. Jäähdytä hieman.

4. Kääntele juuresten joukkoon pinaatti.

5. Leikkaa vuohenjuusto n. 1,5–2 cm paksuiksi kiekoiksi.

6. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista juustoviipaleet molemmin puolin.

7. Nosta juustot salaatin pinnalle ja tarjoa.

Katso myös: Paahdettu härkis-juuressalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Lisää juuresten käyttöä ja kokkaa maukkaat uunijuurekset, salaatti, keitto, muusi, pizza – katso 10 helppoa ohjetta

X