Paahdettu juuressalaatti
Paahdettu juuressalaatti saa joukkoonsa tuoreita luumuja ja omenaviinietikkaa. Ripaus kanelia tuo juureksille jouluisan maun.
Ainekset
Paahdettu juuressalaatti
- 2 (250 g) palsternakkaa
- 500 g porkkanaa
- 1 pieni (350 g) bataatti
- 300 g luumuja
- 4 rkl öljyä
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 3/4 tl kanelia
Valmistusohje
Paahdettu juuressalaatti tehdään helposti näin:
1. Kuori ja paloittele juurekset. Pese luumut, halkaise ja poista kivet. Levitä juurekset ja luumut laakeaan uunivuokaan.
2. Sekoita kulhossa öljy, omenaviinietikka, hunaja, suola ja kaneli. Lisää juuresten ja luumujen joukkoon. Sekoita kevyesti nostellen.
3. Kypsennä paahdettu juuressalaatti 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
VINKKI! Voit kypsentää juuressalaatin samaan aikaan täytetyn kalkkunarullan kanssa 175-asteisessa uunissa noin 1 tunnin ajan. Matalassa lämmössä kypsennettäessä kasvikset eivät paahdu, joten niiden pinta jää vaaleaksi.
Katso myös: Raikas juuressalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Gremolatalla marinoidut juurekset
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous