Reseptit

Paahdettu juuressalaatti

Paahdettu juuressalaatti saa joukkoonsa tuoreita luumuja ja omenaviinietikkaa. Ripaus kanelia tuo juureksille jouluisan maun.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu juuressalaatti

  • 2 (250 g) palsternakkaa
  • 500 g porkkanaa
  • 1 pieni (350 g) bataatti
  • 300 g luumuja
  • 4 rkl öljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 3/4 tl kanelia

Valmistusohje

Paahdettu juuressalaatti tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele juurekset. Pese luumut, halkaise ja poista kivet. Levitä juurekset ja luumut laakeaan uunivuokaan.

2. Sekoita kulhossa öljy, omenaviinietikka, hunaja, suola ja kaneli. Lisää juuresten ja luumujen joukkoon. Sekoita kevyesti nostellen.

3. Kypsennä paahdettu juuressalaatti 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

VINKKI! Voit kypsentää juuressalaatin samaan aikaan täytetyn kalkkunarullan kanssa 175-asteisessa uunissa noin 1 tunnin ajan. Matalassa lämmössä kypsennettäessä kasvikset eivät paahdu, joten niiden pinta jää vaaleaksi.

Katso myös: Raikas juuressalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Gremolatalla marinoidut juurekset

X