Reseptit

Paahdettu kasvis-härkäpapupelti

Vegepellille voit pilkkoa kypsymään mitä vain kaapista löytyviä kasviksia. Joukkoon sekoitettu kuivahyllyllä säilyvä härkisrouhe pysyy kasvisten joukossa kypsyessään mahtavan rouskuvana. Vegaaninen juustoraaste ei sula tavallisen juuston tapaan uunissa venyväksi, mutta antaa ruoalle juustomaista makua

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu kasvis-härkäpapupelti:

  • 2 l kuorittuja ja pilkottuja kasviksia, esim. porkkanaa, broccoliinia, bataattia, paprikaa
  • 1-2 dl härkisrouhetta
  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl kuivattuja yrttejä, esim. oreganoa, timjamia, rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 1 pc (175 g) vegaanista pizzajuustoa
  • 1 ruukku basilikaa

Valmistusohje

1. Kuori kasvikset tarvittaessa ja leikkaa paloiksi.

2. Sekoita pellillä kasvikset, härkisrouhe, öljy, kuivatut yrtit ja suola. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat napakan pehmeiltä.

3. Ripottele päälle tuoretta basilikaa.

X