Reseptit

Paahdettu kasviskeitto ja tortelliineja

5.11.2018 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kun arjen kiireet painavat päälle, valitse kaupasta mukaan mieleisesi tuorepasta ja upota muhevaan sosekeittoon.

Ainekset

Paahdettu kasviskeitto ja tortelliineja

3 porkkanaa
1 punainen tai keltainen paprika
4 isoa tomaattia
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 pkt (250 g) tortelliini-tuorepastaa, esim. juustotäytteistä
2 rkl tomaattisosetta
1 rkl oreganoa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Basilikakerma

1 dl ranskankermaa
1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Kuori ja paloittele porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Pese paprikat ja poista siemenkodat. Leikkaa paprikat ja tomaatit pieniksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet. Nosta paloitellut kasvikset isoon uunivuokaan ja va- luta sekaan oliiviöljy. Paahda kasviksia kuumassa uunissa 15 minuuttia. Sekoita kasviksia kerran paahtamisen aikana.

2. Valmista basilikakerma. Sekoita basilikasilppu ranskankerman joukkoon. Nosta jääkaappiin maustumaan.

3. Kiehauta kattilassa vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä tortelliineja kasvisliemessä muutama minuutti vähemmän kuin pakkauksen ohjeessa neuvotaan.

4. Ota kasvikset uunista ja lisää joukkoon tomaattisose ja mausteet. Peitä vuoka foliolla ja anna kasvisten mehustua muutama minuutti. Soseuta kasvikset.

5. Kaada kasvissose varovasti pastan joukkoon kasvisliemeen ja sekoita. Kiehauta keitto ja tarkista maku. Tarjoile basilikakerman kanssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme