Reseptit

Paahdettu kuha ja valkoviinisahramikastike

Paistettu kuha ja valkoviinisahramikastike on loistava ruokalaji illallispöytään.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 700 g kuhafileitä
  • voita

Valkoviinisahramikastike:

  • 5 dl kalalientä
  • 5 dl vakoviiniä
  • 1 pieni keltasipuli (30 g)
  • 1 pieni porkkana (30 g)
  • 1 dl kermaa
  • sahrami
  • 80 g voita
  • maizenaa

Valmistusohje

Paista kuhafilee voissa nahkapuoli alaspäin juuri ja juuri kypsäksi.

Nosta kala lautaselle ja tarjoa kuuman valkoviinisahramikastikkeen, kauden kasvisten ja ruohosipuliperunasoseen kera.

Valkoviinisahramikaste:
Keitä kalalientä ja valkoviiniä paloitellun sipulin ja porkkanan kanssa, kunnes liemestä on kolmannes jäljellä. Siivilöi liemi.

Lisää liemeen kerma ja veitsenkärjellinen sahramia. Kiehauta, vatkaa joukkoon kylmä, kuutioitu voi. Suurusta tarvittaessa vähän Maizenalla. Lisää suurusta
mieluummin niukasti kuin liikaa, kastike saa olla ohuehkoa. Tarkista maku.

• Maizena, maissitärkkelysjauho, sekoitetaan kylmään nestetilkkaan ja lisätään kiehuvaan liemeen. Keitetään noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen (korkeintaan ½ rkl /
1–2 dl nestettä).
• Maissitärkkelyksestä valmistettu kastikesuurus sekoitetaan suoraan kiehuvaan nesteeseen. Keitetään noin 1 minuutti (korkeintaan 2–3 rkl / 4 dl nestettä).

Ohje: Wiurilan kartano

X