Paahdettu kuha ja valkoviinisahramikastike
Paistettu kuha ja valkoviinisahramikastike on loistava ruokalaji illallispöytään.
Ainekset
- 700 g kuhafileitä
- voita
Valkoviinisahramikastike:
- 5 dl kalalientä
- 5 dl vakoviiniä
- 1 pieni keltasipuli (30 g)
- 1 pieni porkkana (30 g)
- 1 dl kermaa
- sahrami
- 80 g voita
- maizenaa
Valmistusohje
Paista kuhafilee voissa nahkapuoli alaspäin juuri ja juuri kypsäksi.
Nosta kala lautaselle ja tarjoa kuuman valkoviinisahramikastikkeen, kauden kasvisten ja ruohosipuliperunasoseen kera.
Valkoviinisahramikaste:
Keitä kalalientä ja valkoviiniä paloitellun sipulin ja porkkanan kanssa, kunnes liemestä on kolmannes jäljellä. Siivilöi liemi.
Lisää liemeen kerma ja veitsenkärjellinen sahramia. Kiehauta, vatkaa joukkoon kylmä, kuutioitu voi. Suurusta tarvittaessa vähän Maizenalla. Lisää suurusta
mieluummin niukasti kuin liikaa, kastike saa olla ohuehkoa. Tarkista maku.
• Maizena, maissitärkkelysjauho, sekoitetaan kylmään nestetilkkaan ja lisätään kiehuvaan liemeen. Keitetään noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen (korkeintaan ½ rkl /
1–2 dl nestettä).
• Maissitärkkelyksestä valmistettu kastikesuurus sekoitetaan suoraan kiehuvaan nesteeseen. Keitetään noin 1 minuutti (korkeintaan 2–3 rkl / 4 dl nestettä).
Ohje: Wiurilan kartano
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous