Reseptit

Paahdettu kukkakaali

Kotimainen kukkakaali on maukasta myös paahdettuna ja seesamilla maustettuna.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • suolaa, pippuria
  • 50 g voita
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 3 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Paloittele kaali, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Lisää pinnalle seesamiöljy ja voi lastuina.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 1 tunti kerran kääntäen. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kukkakaali sopii moneen:

Kukkakaalibiryani

Intialainen kukkakaalibiryani

Uunimunakasta_ja_kukkakaalia

Kevyt uunimunakas paahdetun kukkakaalin kera

paahteinen kukkakaalisalaatti

Paahteinen kukkakaalisalaatti

Kotiliesi.fi:Kukkakaali-linssikeitto

X