Paahdettu kukkakaali-kurpitsasalaatti
Tämä salaatin kastike maustetaan sumakilla, joka jauhetaan punaisesta sumakkimarjasta. Siinä on hedelmäinen, hieman sitruksinen maku. Sumakkia on kauppojen maustehyllyissä tarjolla hyvin.
Ainekset
Paahdettu kukkakaali-kurpitsasalaatti:
- 1 pieni kukkakaali
- 600 g kurpitsaa (esim. myskikurpitsaa)
- 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl currya
- 1 tl chilimausteseosta
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 vartta kevätsipulia hienonnettuna
- 3 rkl salaattisiemensekoitusta
Kastike:
- 1 prk kaurafraichea
- 1/2 sitruunan mehu
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 tl sumakkia
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- ripaus sokeria
Valmistusohje
1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan.
2. Paloittele kukkakaali haarukkapaloiksi. Kuori ja paloittele myös kurpitsa. Laita kasvikset kulhoon.
3. Lisää joukkoon valkosipulit, oliiviöljy, curry, chilimausteseos sekä ripaukset suolaa ja musta pippuria.
4. Levitä maustetut kasvikset leivinpaperilla peitetylle uuni pellille. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
5. Jäähdytä hieman ja siirrä kasvikset tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle kevätsipuli sekä salaatti siemenet ja valuta päälle kastike.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous