Reseptit

Paahdettu kukkakaali­-kurpitsasalaatti

22.10.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Tämä salaatin kastike maustetaan sumakilla, joka jauhetaan punaisesta sumakkimarjasta. Siinä on hedelmäinen, hieman sitruksinen maku. Sumakkia on kauppojen maustehyllyissä tarjolla hyvin.

Ainekset

Paahdettu kukkakaali-kurpitsasalaatti:

1 pieni kukkakaali
600 g kurpitsaa (esim. myskikurpitsaa)
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
1 tl currya
1 tl chilimausteseosta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 vartta kevätsipulia hienonnettuna
3 rkl salaattisiemensekoitusta

Kastike:

1 prk kaurafraichea
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl sumakkia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maus­tumaan.

2. Paloittele kukkakaali haa­rukkapaloiksi. Kuori ja paloittele myös kurpitsa. Laita kasvikset kulhoon.

3. Lisää joukkoon valkosipulit, oliiviöljy, curry, chilimausteseos sekä ripaukset suolaa ja musta­ pippuria.

4. Levitä maustetut kasvikset leivinpaperilla peitetylle uuni­ pellille. Paahda 220­-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

5. Jäähdytä hieman ja siirrä kasvikset tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle kevätsipuli sekä salaatti­ siemenet ja valuta päälle kastike.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme