Reseptit

Paahdettu kukkakaali­-kurpitsasalaatti

Tämä salaatin kastike maustetaan sumakilla, joka jauhetaan punaisesta sumakkimarjasta. Siinä on hedelmäinen, hieman sitruksinen maku. Sumakkia on kauppojen maustehyllyissä tarjolla hyvin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu kukkakaali-kurpitsasalaatti:

  • 1 pieni kukkakaali
  • 600 g kurpitsaa (esim. myskikurpitsaa)
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl currya
  • 1 tl chilimausteseosta
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 vartta kevätsipulia hienonnettuna
  • 3 rkl salaattisiemensekoitusta

Kastike:

  • 1 prk kaurafraichea
  • 1/2 sitruunan mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl sumakkia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maus­tumaan.

2. Paloittele kukkakaali haa­rukkapaloiksi. Kuori ja paloittele myös kurpitsa. Laita kasvikset kulhoon.

3. Lisää joukkoon valkosipulit, oliiviöljy, curry, chilimausteseos sekä ripaukset suolaa ja musta­ pippuria.

4. Levitä maustetut kasvikset leivinpaperilla peitetylle uuni­ pellille. Paahda 220­-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

5. Jäähdytä hieman ja siirrä kasvikset tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle kevätsipuli sekä salaatti­ siemenet ja valuta päälle kastike.

X