Reseptit

Paahdettu kukkakaali-perunasalaatti

Paahdettu kukkakaali-perunasalaatti sopii kalan kaveriksi ja grilliruokien kylkeen. Tuhti majoneesikastike saa säväyksen savupaprikasta ja currysta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu kukkakaali-perunasalaatti:

  • 1 kg uusia perunoita
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 pss/200 g varsiparsakaalia
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Kastike:

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl curryjauhetta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Viimeistelyyn:

  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 dl suolapähkinöitä rouhittuna

Valmistusohje

Paahdettu kukkakaali-perunasalaatti tehdään helposti näin:

1. Pese perunat huolellisesti ja puolita ne pituussuunnassa.

2. Paloittele kukkakaali ja varsiparsakaalit.

3. Kääntele kasvisten joukkoon kulhossa oliiviöljy, hunaja, suola ja mustapippuri.

4. Levitä perunat ja kukkakaalit leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä 220-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Lisää varsiparsakaalit ja jatka paahtamista vielä noin 5 minuuttia.

5. Leivtä kypsät kasvikset salaattivadille.

6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kastike ohuina raitoina kukkakaali-perunasalaatin pinnalle. Ripottele päälle lehtipersilja ja suolapähkinärouhe.

Katso myös: Paahdettu perunasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Parasta kesäruokaa! Uudet perunat kuudella tapaa

X