Paahdettu kukkakaali-perunasalaatti
Paahdettu kukkakaali-perunasalaatti sopii kalan kaveriksi ja grilliruokien kylkeen. Tuhti majoneesikastike saa säväyksen savupaprikasta ja currysta.
Ainekset
Paahdettu kukkakaali-perunasalaatti:
- 1 kg uusia perunoita
- 1 pieni kukkakaali
- 1 pss/200 g varsiparsakaalia
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Kastike:
- 1 dl majoneesia
- 1 dl paksua turkkilaista jogurttia
- 1/2 tl savupaprikajauhetta
- 1/2 tl curryjauhetta
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Viimeistelyyn:
- 1/2 ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 dl suolapähkinöitä rouhittuna
Valmistusohje
Paahdettu kukkakaali-perunasalaatti tehdään helposti näin:
1. Pese perunat huolellisesti ja puolita ne pituussuunnassa.
2. Paloittele kukkakaali ja varsiparsakaalit.
3. Kääntele kasvisten joukkoon kulhossa oliiviöljy, hunaja, suola ja mustapippuri.
4. Levitä perunat ja kukkakaalit leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä 220-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Lisää varsiparsakaalit ja jatka paahtamista vielä noin 5 minuuttia.
5. Leivtä kypsät kasvikset salaattivadille.
6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kastike ohuina raitoina kukkakaali-perunasalaatin pinnalle. Ripottele päälle lehtipersilja ja suolapähkinärouhe.
Katso myös: Paahdettu perunasalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Parasta kesäruokaa! Uudet perunat kuudella tapaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous