Paahdettu kurpitsakeitto
Paahdettu kurpitsakeitto maustetaan aasialaisittan kookosmaidolla, limetillä ja currytahnalla. Kurpitsan paahtaminen uunissa tekee mausta ihanan makean ja täyteläisen. Tähän syyssoppaan rakastut!
Ainekset
Paahdettu kurpitsakeitto
- 1/2 (à 2 kg) oranssi kurpitsa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 3 rkl punaista currytahnaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 dl vettä
- 1 kana- tai kasvisliemikuutiota
- 1 prk (250 g) kookosmaitoa
- 2 dl ruokakermaa
- 1 limetin mehu
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Paahdettu kurpitsakeitto tehdään helposti näin:
1. Halkaise kurpitsa jykevällä veitsellä. Kaavi siemenet pois. Leikkaa kurpitsa isoiksi lohkoiksi ja laita uunipellille. Kuorta ei tarvitse poistaa. Huuhdo siemenet siivilässä laita ne pellille. Sivele kurpitsalohkot öljyllä ja pirskauta vähän öljyä myös siemenille. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes se on pehmeää.
2. Kaavi kurpitsan hedelmäliha kuoresta kannuun. Soseuta sauvasekoittimella.
3. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita currytahnan kanssa öljyssä kattilassa. Lisää vesi, kurpitsasose ja liemikuutio. Anna kiehua 5 minuuttia, lisää kookosmaito ja ruokakerma. Kuumenna paahdettu kurpitsakeitto kiehuvaksi ja mausta limettimehulla, suolalla ja pippurilla.
Katso myös Kotiliesi.fi: Myskikurpitsa on parasta paahdettuna – ota haltuun suosikkikurpitsan käsittely ja käyttö
Kommentit
Hei
Tällä reseptillä tehtiin myös amerikkalaisversio telkkarissa Stromsössä. Vähän eri menetelmillä, friteeraus mukana
Kommentit
Tämä resepti jäi puolitiehen. Mihin paahdetut kurpitsansiemenet käytetään?
Sipuliklöntit maistuvat myös aika ikäviltä ellei niitä soseuta.
Onneksi olen itse kokenut kokki, joka osaa soveltaa. Ensikertalaisen on tällä ohjeella kyllä vaikea onnistua.
Hei
Tällä reseptillä tehtiin myös amerikkalaisversio telkkarissa Stromsössä. Vähän eri menetelmillä, friteeraus mukana
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous