Reseptit

Paahdettu kurpitsakeitto

Paahdettu kurpitsakeitto maustetaan aasialaisittan kookosmaidolla, limetillä ja currytahnalla. Kurpitsan paahtaminen uunissa tekee mausta ihanan makean ja täyteläisen. Tähän syyssoppaan rakastut!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu kurpitsakeitto

  • 1/2 (à 2 kg) oranssi kurpitsa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 3 rkl punaista currytahnaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl vettä
  • 1 kana- tai kasvisliemikuutiota
  • 1 prk (250 g) kookosmaitoa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 limetin mehu
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Paahdettu kurpitsakeitto tehdään helposti näin:

1. Halkaise kurpitsa jykevällä veitsellä. Kaavi siemenet pois. Leikkaa kurpitsa isoiksi lohkoiksi ja laita uunipellille. Kuorta ei tarvitse poistaa. Huuhdo siemenet siivilässä laita ne pellille. Sivele kurpitsalohkot öljyllä ja pirskauta vähän öljyä myös siemenille. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes se on pehmeää.

2. Kaavi kurpitsan hedelmäliha kuoresta kannuun. Soseuta sauvasekoittimella.

3. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita currytahnan kanssa öljyssä kattilassa. Lisää vesi, kurpitsasose ja liemikuutio. Anna kiehua 5 minuuttia, lisää kookosmaito ja ruokakerma. Kuumenna paahdettu kurpitsakeitto kiehuvaksi ja mausta limettimehulla, suolalla ja pippurilla.

Katso myös: Uunissa paahdettuna kurpitsa on parhaimmillaan – kokeile ihanaa kurpitsapastaa tai -keittoa tai leivo piirakka jenkkityyliin

Katso myös Kotiliesi.fi: Myskikurpitsa on parasta paahdettuna – ota haltuun suosikkikurpitsan käsittely ja käyttö

X