Reseptit

Paahdettu leipä ja tomaatti-avokadosalsa

Rapeaksi paahtunut leipä ja tomaatti-avokadosalsa ovat maukasta ja kevyttä loppukesän ruokaa parhaimmillaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6-8 tomaattia
  • 2 avokadoa
  • 2 salottisipulia
  • 3 rkl basilikaa
  • 3 rkl lehtipersiljaa
  • 1 rkl chia-siemeniä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoista balsamicoa

Lisäksi:

  • 8 viipaletta täysjyväleipää
  • tilkka oliiviöljyä

Valmistusohje

 

1. Lohko tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa kuutioiksi. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuutioi. Hienonna salottisipulit ja yrtit.

2. Sekoita kulhossa kaikki salsan ainekset ja anna tekeytyä hetki kylmässä.

3. Paahda leivät rapeisi paahtimessa ja sipaise pinnat oliiviöljyllä.

4. Nosta leivät lautasille ja lusikoi päälle tomaatti-avokadosalsaa.

X