Reseptit

Paahdettu leipä ja tomaatti-avokadosalsa

21.8.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

Vaikeusaste

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

6-8 tomaattia
2 avokadoa
2 salottisipulia
3 rkl basilikaa
3 rkl lehtipersiljaa
1 rkl chia-siemeniä
suolaa ja mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa

Lisäksi:

8 viipaletta täysjyväleipää
tilkka oliiviöljyä

Valmistusohje

Rapeaksi paahtunut leipä ja tomaatti-avokadosalsa ovat maukasta ja kevyttä loppukesän ruokaa parhaimmillaan.

1. Lohko tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa kuutioiksi. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuutioi. Hienonna salottisipulit ja yrtit.

2. Sekoita kulhossa kaikki salsan ainekset ja anna tekeytyä hetki kylmässä.

3. Paahda leivät rapeisi paahtimessa ja sipaise pinnat oliiviöljyllä.

4. Nosta leivät lautasille ja lusikoi päälle tomaatti-avokadosalsaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *