Paahdettu lohi, avokadotahna ja verigreippisalaatti
Lohesta, avokadotahnasta ja verigreippisalaatista saat mukavasti vitamiineja ja hyvin myös kuituja. Aterian voi mainiosti täydentää esimerkiksi kvinoalla tai keitetyillä perunoilla.
Ainekset
- 700 g lohifileetä
- 1 tl merisuolaa
- musta- tai valkopippuria myllystä
- tilkka rypsiöljyä
Tahnaan:
- 2 kypsää avokadoa
- 1 limetin mehu
- 2 rkl maustamatonta jogurttia
- 1/2 punasipulia
Salaattiin:
- 1 ps salaattisekoitusta
- paahdettuja auringonkukansiemeniä
- 1 iso verigreippi
- 2 rkl öljyä
- ripaus sokeria ja suolaa
Valmistusohje
1. Halkaise avokadot, poista siemen, koverra hedelmäliha kulhoon ja survo haarukalla tahnaksi. Lisää jogurtti, limettimehu ja sipulisilppu. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
2. Kuori verigreippi hedelmälihaa myöten. Irrota lohkot terävällä veitsellä kalvojen välistä. Puolita palat ja lisää salaatin päälle. Puserra kaloihin jäänyt mehu kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Tarjoa kastike salaatin kanssa.
3. Nypi lohesta pois ruodot ja leikkaa neljään palaan. Suolaa ja pippuroi. Kuumenna paistinpannu hyvin kuumaksi. Lisää tilkka öljyä. Pane lohipalat pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista noin 3 minuuttia, käännä palat ja paista vielä pari minuuttia. Anna lohipalojen tekeytyä hetki ennen tarjoamista.
Lisää herkullisia lohireseptejä:
Lohi-kasviskääröt
Lohi-avokadoceviche
Ruokaisa lohisalaatti
Kotiliesi.fi: Thaimaalainen lohikeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous