paahdettu maa-artisokkakeitto
Reseptit

Paahdettu maa-artisokkakeitto

Paahdettu maa-artisokkakeitto on hienostunut sosekeitto. Jujua aromikas soppa saa pinnalle ripoteltavasta omena-pähkinälisukkeesta.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu maa-artisokkakeitto

  • 800 g maa-artisokkaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 8 dl kasvislientä
  • 2 dl kookosmaitoa

Omena-pähkinälisuke

  • 1 hapan omena
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 1 rkl öljyä

Valmistusohje

Paahdettu maa-artisokkakeitto tehdään helposti näin:

1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Kuori ja lohko sipuli ja laita uunivuokaan. Pese artisokat ja laita ne uunivuokaan. Kääntele sekaan 1 rkl öljyä ja 1⁄2 tl suolaa. Paahda artisokkia ja sipulia uunissa noin 40 minuuttia. Kääntele kerran paahtamisen aikana.

2. Kuori ja kuutioi omenat. Pieni saksanpähkinät. Paahda omenoita ja pähkinöitä kuumalla pannulla öljyssä, kunnes omenat ovat hieman pehmenneet.

3. Laita kattilaan maa-artisokat, sipuli, kasvisliemi ja kookosmaito. Hauduta hiljalleen noin 20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella, tarkista maku ja siivilöi keitto. Tarjoile paahdettu maa-artisokkakeitto omena-pähkinälisukkeen kera.

Katso myös: Kasvissosekeitto on helppo ja nopea ruoka, joka käy keventäjällekin – katso ohjeet terveellisiin, lämmittäviin ja herkullisiin keittoihin

Katso myös Kotiliesi.fi: Siemenet, pähkinät, dukkah ja pororouhe tuovat uutta jujua sosekeittoihin – tässä maistuvat yhdistelmät

X