Paahdettu munakoisopasta
Voit soseuttaa pastan kanssa tarjottavan pähkinäpeston perinteisesti sileäksi tai vain hakata veitsellä ainekset pieneksi silpuksi ja sekoittaa öljyn joukkoon. Pureskeltavan karkeaksi jätetyssä pestossa pähkinän, yrttien ja valkosipulin maku tulee esille kipakammin
Ainekset
- 1 (n. 300g) munakoiso
- 1 (n.200 g) palsternakka
- 1 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa tai siirappia
- 300 g pienikuvioista pastaa
Pähkinäpesto
- 1/2 dl hasselpähkinöitä
- 1 kuorittu valkosipulinkynsi
- 4-5 rkl oliiviöljyä
- 1 dl raastettua parmesaani- tai manchegojuustoa
- 1 ruukku basilikaa tai lehtipersiljaa
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Pese munakoiso ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi palsternakka. Levitä munakoiso- ja palsternakkaviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon oliiviöljy, balsamiviinietikka ja hunaja. Levitä kasvikset pellille niin, että ne ovat mahdollisimman vähän päällekkäin, jotta ne paahtuvat kunnolla. Kypsennä kasviksia 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes palsternakat tuntuvat kypsän pehmeiltä ja näyttävät kauniin ruskeilta.
2. Mittaa pähkinäpeston ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jos kastike tuntuu liian paksulta.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta pasta lävikössä ja kaada kulhoon. Sekoita kuuman pastan joukkoon pähkinäpesto ja paahdetut kasvikset paistoliemineen. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.
Mehevät kasvispastat teet myös näillä ohjeilla:
Kommentit
Suosittelen testaamaan. Perheelle maistui hyvin. 🙂
Kommentit
Suosittelen testaamaan. Perheelle maistui hyvin. 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous