5.4.2017

Paahdettu munakoisopasta

Teksti: SUvi Rüster Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Voit soseuttaa pastan kanssa tarjottavan pähkinäpeston perinteisesti sileäksi tai vain hakata veitsellä ainekset pieneksi silpuksi ja sekoittaa öljyn joukkoon. Pureskeltavan karkeaksi jätetyssä pestossa pähkinän, yrttien ja valkosipulin maku tulee esille kipakammin

Ainekset

1 (n. 300g) munakoiso
1 (n.200 g) palsternakka
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa tai siirappia
300 g pienikuvioista pastaa

Pähkinäpesto

1/2 dl hasselpähkinöitä
1 kuorittu valkosipulinkynsi
4-5 rkl oliiviöljyä
1 dl raastettua parmesaani- tai manchegojuustoa
1 ruukku basilikaa tai lehtipersiljaa
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Pese munakoiso ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi palsternakka. Levitä munakoiso- ja palsternakkaviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon oliiviöljy, balsamiviinietikka ja hunaja. Levitä kasvikset pellille niin, että ne ovat mahdollisimman vähän päällekkäin, jotta ne paahtuvat kunnolla. Kypsennä kasviksia 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes palsternakat tuntuvat kypsän pehmeiltä ja näyttävät kauniin ruskeilta.

2. Mittaa pähkinäpeston ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jos kastike tuntuu liian paksulta.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta pasta lävikössä ja kaada kulhoon. Sekoita kuuman pastan joukkoon pähkinäpesto ja paahdetut kasvikset paistoliemineen. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

Mehevät kasvispastat teet myös näillä ohjeilla:

Sadonkorjuupasta

Sadonkorjuupasta

Välimerellinen kasvispasta, munakoisoa, kirsikkatomaatteja, yrttejä

Kasvispasta

munakoiso-tomaattipasta

Munakoiso-tomaattipasta

Kotiliesi.fi: Paahdettu bataatti-rucolapasta

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi