Reseptit

Paahdettu oliivi-perunasalaatti

Paahdettu oliivi-perunasalaatti sopii lisukkeeksi uunilohelle tai vaikkapa grilliruokien kylkeen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu oliivi-perunasalaatti

  • 700 g pieniä perunoita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 2 dl kivettömiä oliiveja

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl siideriviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Paahdettu oliivi-perunasalaatti tehdään helposti näin:

1. Pese ja paloittele perunat. Levitä ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kääntele joukkoon oliiviöljy, suola ja hienonnettu timjami. Paahda perunoita 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

2. Paloittele huuhdotut ja kuivatut parsat noin 3 cm pitkiksi paloiksi ja lisää ne pellille, lisää myös oliivit. Kääntele ne perunoiden kanssa sekaisin ja jatka paahtamista noin 10 minuuttia.

3. Sekoita kastikkeen ainekset isossa tarjoilukulhossa ja kääntele joukkoon paahdetut perunat, parsat ja oliivit.

4. Tarjoa paahdettu oliivi-perunasalaatti lisukkeena vaikkapa lohen lisukkeena.

Katso myös: Paahdettu parsa-perunasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Tämä on vapun paras perunasalaatti – halvat raaka-aineet, ja mikä ihana kastike!

X