
Paahdettu palsternakka-tomaattikeitto
Hyöryävä juureskeitto pitää lämpimänä hiljalleen viilenevinä iltoina. Koristele keitto lehtipersiljalla ja tarjoile parmesaanilastujen kanssa.
Ainekset
- 1 sipuli
- 1 iso (noin 400 g) palsternakka
- 2 isoa (noin 200 g) porkkanaa
- 3 luumutomaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl juustokuminaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 l kuumaa kasvislientä
- 1 rkl sitruunamehua
koristeeksi
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko sipuli, palsternakka ja porkkanat reiluiksi paloiksi. Nosta vihannekset laakeaan uunivuokaan lohkottujen tomaattien ja valkosipulinkynsien kanssa. Mausta juustokuminalla ja pyörittele sekaisin öljyn kanssa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
2. Nosta paahdetut vihannekset kattilaan ja kaada päälle kuuma kasvisliemi. Keitä, kunnes vihannekset tuntuvat kypsiltä.
3. Soseuta keitto ja mausta pirskahduksella sitruunamehua. Koristele lehtipersiljalla ja tarjoile parmesaanilastujen kanssa.
Lisää lämmittäviä keittoja:
Kotiliesi.fi: Paahdettu porkkanakeitto
Kommentit
Kuulostaa hyvältä alkupalalta ja tarpeeksi yksinkertaiselta, jotta voi valmistaa samalla kun pääruokaa.
Kommentit
Kuulostaa hyvältä alkupalalta ja tarpeeksi yksinkertaiselta, jotta voi valmistaa samalla kun pääruokaa.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous