Reseptit

Paahdettu paprikakeitto

Paprikat muuttuvat uunissa paahdettaessa lempeän makeiksi. Niistä syntyy aivan ihana keitto.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu paprikakeitto:

  • 5-6 isoa punaista tai oranssia paprikaa
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • n. 4 dl vettä
  • 1/2 dl tuoretta oreganoa hienonnettuna
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Poista paprikoista kanta ja siemenet ja leikkaa ne reiluksi paloiksi. Lohko sipulit ja kuori valkosipulinkynnet.

2. Levitä kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Lisää pinnalle oliiviöljy ja paahda kasviksia 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne pehmenevät ja saavat väriä.

3. Lusikoi paahtuneet kasvikset pelliltä kattilaan ja lisää kaikki muut keiton raaka-aineet. Soseuta ja kiehauta. Hauduta muutama minuuttia ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

4. Jos keitto jää liian paksuksi, lisää vettä. Tarjoile hyvän leivän kera.

X