Paahdettu papu-pinaattisalaatti
Kasvisten vihreä väri kertoo, että niissä on runsaasti rautaa ja C-vitamiinia. Paahdettu papu-pinaattisalaatti syntyy helposti pannulla.
Ainekset
- 200 g ohuita vihreitä papuja
- 100 g pinaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/2 sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl rakuunaa
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
- 25 g parmesaanilastuja
Valmistusohje
1. Poista pavuista kovat kannat. Kuumenna paistinpannulla hieman vettä ja lisää pavut pannulle. Anna höyrystyä hetki kannen alla. Poista kansi ja anna veden höyrystyä pois.
2. Leikkaa pinaateista pois pidemmät varret. Lisää pinaatit, murskatut valkosipulinkynnet ja oliiviöljy kuivalle kuumalle pannulle papujen joukkoon. Pyöräytä aineksia pannulla hetken ja siirrä pannu sitten syrjään.
3. Mausta seos sitruunankuorella, -mehulla, rakuunalla ja ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Lisää lopuksi joukkoon paahdetut pinjansiemenet. ripottele valmiin papu-pinaattisalaatin pinnalle parmesaanilastuja.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous