10.3.2014

Paahdettu papu-pinaattisalaatti

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

200 g ohuita vihreitä papuja
100 g pinaattia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
1 tl rakuunaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
25 g parmesaanilastuja

Valmistusohje

Kasvisten vihreä väri kertoo, että niissä on runsaasti rautaa ja C-vitamiinia. Paahdettu papu-pinaattisalaatti syntyy helposti pannulla.

1. Poista pavuista kovat kannat. Kuumenna paistinpannulla hieman vettä ja lisää pavut pannulle. Anna höyrystyä hetki kannen alla. Poista kansi ja anna veden höyrystyä pois.
2. Leikkaa pinaateista pois pidemmät varret. Lisää pinaatit, murskatut valkosipulinkynnet ja oliiviöljy kuivalle kuumalle pannulle papujen joukkoon. Pyöräytä aineksia pannulla hetken ja siirrä pannu sitten syrjään.
3. Mausta seos sitruunankuorella, -mehulla, rakuunalla ja ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Lisää lopuksi joukkoon paahdetut pinjansiemenet. ripottele valmiin papu-pinaattisalaatin pinnalle parmesaanilastuja.
 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi