Reseptit

Paahdettu parsa­-perunasalaatti

Kun perunat ja parsat paahtaa, niihin tulee ihana täyteläinen maku. Niistä syntyy kastikkeella ja parme­saanilla viimeistel­tynä kauden paras perunasalaatti.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu parsa-perunasalaatti:

  • 1 kg pieniä kiinteitä (uusia) perunoita
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu ja kuoriraaste
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 1 pieni purkki kapriksia
  • 1 nippu kevätsipulia hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl sokeria

Viimeistelyyn:

  • 50 g parmesaanijuustoa lastuina

Valmistusohje

1. Pese perunat ja parsat. Kuivaane. Puolita perunat ja paloittele parsat (poista ensin parsojen tyvestä vaalea puiseva pala leikkaamalla tai taittamalla). Levitä perunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kääntele perunoiden joukkoon öljy sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria.

2. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia ja lisää sitten pellille parsat. Jatka paahtamista toiset 10 minuuttia.

3. Sekoita isossa kulhossa kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kääntele joukkoon kypsät ja vielä lämpimät perunat ja parsat. Anna maustua noin puolituntia.

4. Kaada salaatti tarjoluvadille ja viimeistele parmesaanilla.

X