Reseptit

Paahdettu parsa-broccolini-sinihomejuustosalaatti

Paahdettu parsa-broccolini-sinihomejuustosalaatti sopii kevyeksi lounaaksi, lisukkeeksi tai vappuna tarjottavaksi. Kokeile sinihomejuuston tilalle myös vaikkapa vuohenjuustoa tai pecorinolastuja.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu parsa-broccolini-sinihomejuustosalaatti

  • 1 nippu vihreää aprsaa
  • 200 g broccolinia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • n. 40 g pekaanipähkinöitä
  • 1 kerä rapeaa salaattia
  • 75 g sinihomejuustoa muruina

Kastike

  • 1 dl ranskankermaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Paahdettu parsa-broccolini-sinihomejuustosalaatti tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ja kuivaa parsat ja broccolinit. Poista parsojen tyvestä valkoinen puiseva pala. Siisti myös broccolinien kannat.

2. Levitä parsat ja broccolinit leivinpaperilla peitetylle uuni­pellille. Lisää päälle oliiviöljy timjami, suola ja mustapippuri ja kääntele maut hyvin sekai­sin. Paahda 225­-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Voit myös paahtaa broccolinit ja parsat grillissä.

3. Lisää pellille pekaanipäh­kinät ja jatka paahtamista vielä pari minuuttia. Ota pelti uunista ja anna ainesten jääh­tyä hetki.

4. Sekoita sillä aikaa kastik­keen ainekset keskenään.

5. Revi rapea salaatti vadille ja nostele päälle parsat, broccoli­nit ja pekaanipähkinät. Ripot­tele päälle sinihomejuusto ja viimeistele paahdettu parsa-broccolini-sinihomejuustosalaatti kastikkeella.

Katso myös: Jos rakastat parsaa, nämä reseptit ovat sinulle! Grillausideat, kastikkeet, piirakat ja salaatit hurmaavat parsan ystävän

Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa on rakastettu sesonkiherkku – katso parhaat käsittelyvinkit ja resepti-ideat!

X