Paahdettu parsa-broccolini-sinihomejuustosalaatti
Paahdettu parsa-broccolini-sinihomejuustosalaatti sopii kevyeksi lounaaksi, lisukkeeksi tai vappuna tarjottavaksi. Kokeile sinihomejuuston tilalle myös vaikkapa vuohenjuustoa tai pecorinolastuja.
Ainekset
Paahdettu parsa-broccolini-sinihomejuustosalaatti
- 1 nippu vihreää aprsaa
- 200 g broccolinia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- n. 40 g pekaanipähkinöitä
- 1 kerä rapeaa salaattia
- 75 g sinihomejuustoa muruina
Kastike
- 1 dl ranskankermaa
- 3 rkl sitruunamehua
- 2 tl raastettua sitruunan kuorta
- 2 tl hunajaa
- 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Paahdettu parsa-broccolini-sinihomejuustosalaatti tehdään helposti näin:
1. Huuhtele ja kuivaa parsat ja broccolinit. Poista parsojen tyvestä valkoinen puiseva pala. Siisti myös broccolinien kannat.
2. Levitä parsat ja broccolinit leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Lisää päälle oliiviöljy timjami, suola ja mustapippuri ja kääntele maut hyvin sekaisin. Paahda 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Voit myös paahtaa broccolinit ja parsat grillissä.
3. Lisää pellille pekaanipähkinät ja jatka paahtamista vielä pari minuuttia. Ota pelti uunista ja anna ainesten jäähtyä hetki.
4. Sekoita sillä aikaa kastikkeen ainekset keskenään.
5. Revi rapea salaatti vadille ja nostele päälle parsat, broccolinit ja pekaanipähkinät. Ripottele päälle sinihomejuusto ja viimeistele paahdettu parsa-broccolini-sinihomejuustosalaatti kastikkeella.
Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa on rakastettu sesonkiherkku – katso parhaat käsittelyvinkit ja resepti-ideat!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous