Reseptit

Paahdettu perunasalaatti

6.6.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Teresa Välimäen nyhtölihalla höystetty perunasalaatti on rehevä ja ruokaisa. Lihan voi hyvin tarjota erikseen, jolloin salaatti sopii myös vegevieraille. 

Ainekset

1 1/2 kg Rosamunda-perunoita
1/2 dl oliiviöljyä
3 rkl hienonnettua rosmariinia
ripaus suolaa

Lisäksi

2 punasipulia
3 rkl valkoista balsami-viinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria
2 ruukkua rucolaa
3 rkl kapriksia
300 g ylikypsää lihaa (possua, nautaa, broileria)

Valmistusohje

1. Leikkaa perunat reiluiksi lohkoiksi. Lado ne kahdelle uunipellille. Pirskottele päälle öljy ja mausta rosmariinilla ja suolalla.

2. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kaada perunat kulhoon ja anna jäähtyä hetki.

3. Suikaloi punasipulit, sekoita joukkoon balsamietikka, oliiviöljy, sokeri, suola ja mustapippuri. Anna sipulin tekeytyä hetki. Yhdistä sipulit ja niiden liemi peruna lohkoihin. Sekoita salaattiin rucola ja kaprikset. Sekoita hyvin. Kaada salaatti tarjoiluvadille, revi päälle ylikypsä liha. Koristele muutamilla rucolan lehdillä.

Katso myös:

Papu-perunasalaatti, Ruoka.fi

Alkukesän perunasalaatti, Ruoka.fi

Lämmin perunasalaatti, Kotiliesi.fi