Paahdettu poronseläke
Poronkareesta saa näyttävän annoksen. Kokoon keitetty lihaliemi marmoroi perunan herkulliseksi ja alkukesän kotimainen herkku korvasieni maustaa kastikkeen.
Ainekset
- 800 g poronkareeta eli kyljysselkää
- suolaa
- oksa rosmariinia
- 2 paloiteltua valkosipulin kynttä
- mustapippuria
- voita
Valmistusohje
Puhdista lihat kalvoista ja raaputa luut puhtaiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna reilusti voita vaahtoavaksi.
Lisää rosmariininoksa ja valkosipulin kynnet. Paista kareet voivaahdolla valellen kauniin ruskeiksi.
Kypsennä lopuksi 140-asteisessa uunissa voivaahdon kassa, kunnes lihan sisälämpö on 54 astetta. Anna vetäytyä puoli tuntia ja leikkaa liha tarjolle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous