Reseptit

Paahdettu punajuuri-vuohenjuustokeitto

Punajuuri ja vuohenjuusto on lyömätön yhdistelmä. Uunissa paahtamalla punajuurien maku tiivistyy entistä makeammaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu punajuuri-vuohenjuustokeitto

  • 500 g punajuuria
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • n. 5 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • 200 g vuohenjuustoa

Pinnalle:

  • 1 dl smetanaa
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko punajuuret. Lohko sipuli ja puolita kuoritut valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja lisää punajuuret, paahda niitä kattilassa niin, että punajuuret saavat hieman väriä. Lisää sipulit ja paista niin, että ne pehmenevät. Lisää viini ja vesi (niin, että punajuuret juuri ja juuri peittyvät) sekä ripaus suolaa. Kiehauta ja keitä niin, että punajuuret pehmenevät.

3. Soseuta keitto tasaiseksi. Lisää vuohenjuusto ja hunaja ja soseuta vielä. Tarkista maku ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

4. Sekoita smetanan joukkoon sitruunamehu ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

5. Jaa keitto lautasille tai kulhoihin ja lisää pinnalle smetanaa.

X