paahdettu ruusukaali-päärynäsalaatti
Reseptit

Paahdettu ruusukaali-päärynäsalaatti

Raikas salaatti täydentää joulupöydän. Runsas ruusukaali-päärynäsalaatti käy alkuruoasta sellaisenaan, mutta lämmin salaatti sopii myös kalkkunan, broilerin tai kinkun seuraksi.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu ruusukaali-päärynäsalaatti:

  • 500 g ruusukaaleja
  • 3 kiinteää päärynää
  • 2 punasipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3/4 dl siemensekoitusta
  • 1/4 punakaalia

Sinihomejuustokastike:

  • 100 g sinihomejuustoa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhtaise ja halkaise isot ruusukaalit. Pienet kaalit voi kypsentää kokonaisina. Pane kaalit uunipellille tai isoon uunivuokaan leikkauspinta ylös­ päin. Kuori ja lohko päärynät ja sipulit. Laita ne uunipellille.

2. Sekoita öljyyn viinietikka, fa­riinisokeri, suola ja pippuri. Murskaa sekaan valkosipuli. Kaada kastike ainesten päälle. Kypsennä 30-­35 minuuttia uu­nin keskitasolla.

3. Paahda siemenet kuivalla pannulla. Murenna sinihome­juusto ja sekoita ranskanker­maan. Mausta suolalla ja pippu­rilla. Vuole punakaali ohuiksi suikaleiksi ja levitä suikaleet laakealle vadille. Lisää päälle uunissa kypsennetyt ainekset. Ripottele pinnalle siemenet. Tarjoa kastike erikseen.

X