Reseptit

Paahdettu tomaatti-mozzarellasalaatti

Paahdettu tomaatti-mozzarellasalaatti sopii myös kevään ensimmäisiin grillauksiin, kun tomaatit voi hyvin myös käyttää nopeasti paistinpannun sijaan grillin tasoparilan kautta. Makeista tomaatesta tulee paahdettuina kuin karkkia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu tomaatti-mozzarellasalaatti

  • 300 g miniterttutomaatteja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vaaleaa balsamicoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 palloa bufala mozzarellaa
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 1 säilötty sitruuna

Valmistusohje

Paahdettu tomaatti-mozzarellasalaatti tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ja kuivaa tomaatit terttuineen.

2. Mittaa kulhoon oliiviöljy, balsamico, suola, sokeri ja mustapippuri. Pyörittele tomaattitertut seoksessa.

3. Kuumenna paistinpannu ja paahda tomaatteja pannulla minuutti pari.

4. Hienonna basilika ja sitruuna ja lisää ne kulhoon jääneeseen öljy-balsamicoseokseen.

5. Kääntele mozzarella pallot seoksessa.

6. Nosta paahtuneet tomaatit lautasille ja revi päälle mozzarella.

7. Viimeistele paahdettu tomaatti-mozzarellasalaatti basilikan lehdillä ja tarjoa.

Katso myös: Burrata, mozzarella ja bufala mozzarella – italialaisjuustot viettelevät kermaisella pehmeydellään, mutta tunnetko niiden erot ja käyttötavat?

Katso myös Kotiliesi.fi: Mozzarella on yksi maailman himoituimmista juustoista – katso, mihin kaikkeen suosikkijuusto sopii

X