Reseptit

Paahdettu tomaattikeitto

 Paahdettu tomaattikeitto sopii hyvin kevyeksi lounaaksi. Uunissa paahtamalla tomaattien maku tiivistyy ja makeutuu.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu tomaattikeitto

  • 1,2 kg tomaatteja
  • 1 kpl paprika
  • 2 nippusipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • basilikaa

Valmistusohje

Paahdettu tomaattikeitto valmistuu näin helposti.

1. Pane halkaistut tomaatit ja muut kasvikset 200-asteiseen uuniin. Lisää päälle öljyä, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Paahda 200 asteessa noin tunti. Soseuta kasvikset ja ohenna vedellä. Lisää silputtua basilikaa.

Katso myös:

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista, Ruoka.fi

Tomaatti-inkiväärikeitto, Ruoka.fi

Kikherne-tomaattikeitto, Kotiliesi.fi

X