Reseptit

Paahdettua broileria ja kurkku-­ananas­salaattia

Kurkku-ananassalaatin ohessa tarjottavat broilerinkoipinuijat voi grillikaudella mainiosti myös grillata.

Teksti:
teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl currya
  • ripaus chilijauhetta
  • ripaus suolaa
  • 8-12 broilerin koipinuijaa
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

salaatti

  • 1 ananas paloiteltuna
  • 1 pieni kurkku paloiteltuna
  • 1/2 ruukku korinateria hienonnettuna
  • 1/2 ruukku minttua
  • 2 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita öljyn joukkoon mausteet ja hiero seos koipinuijien pintoihin. Laita nuijat leivinpape­rilla peitetylle uunipellille ja pais­ta 200 ­asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Ripottele lopuksi pinnalle seesaminsiemenet.

2. Kääntele isossa kulhossa ananaspalat, kurkkukuutiot ja yrtit sekaisin.

3. Sekoita pienessä kulhossa limetin mehu ja kuoriraaste, öljy, hunaja, suola ja pippuri.

4. Kääntele kastike salaatin joukkoon ja anna maustua hetki. Tarjoile broilerinuijien kera.

Salsa on kiva ja raikas lisuke:

ananas-retiisisalsa

Ananas-retiisisalsa

Vesimelonisalsa

Vesimelonisalsa

kurkkusalsa

Kurkkusalsa

Kotiliesi.fi: Minttuinen aprikoosisalsa

X