Reseptit

Paahdettua kananpoikaa

Makea madeirakastike sopii hienosti paahdetun kananpojan seuraan. Kevätkananpoikia myydään pakastettuina hyvin varustetuissa ruokakaupoissa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kevätkananpoikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3 rkl öljyä
  • sitruunamehua

vuokaan:

  • 2 dl valkoviiniä
  • tilkka kanafondia
  • 2 halkaistua valkosipulia
  • salvianlehtiä

Valmistusohje

 

Sulata kananpojat. Mausta kananpojat hyvin sisältä ja päältä. Sulata voi, sekoita öljyyn ja mausta seos sitruunamehulla. Sivele linnut seoksella. Pane kananpojat uunivuokaan ja kaada pohjalle kanafondilla maustettua viiniä. Lisää vuokaan myös halkaistut valkosipulit. Kaada valkosipulien päälle tilkka öljyä.

Kypsennä kananpoikia ja valkosipuleita 200-asteisessa uunissa silloin tällöin viiniliemellä valellen. Kypsennysaika on noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys kananpojan koivesta.

Koristele kananpojat öljyssä kiehautetuilla salvianlehdillä ja tarjoa madeirakastikkeen ja parmesaanilla maustetun polentan kanssa.

X