Reseptit

Paahdettua kurpitsaa

Uunissa makeaksi paahtunut kurpitsa on ihanaa! Paahdetut kurpitsalohkot ovat kevyt ateria sellaisenaan vaikka fetajuuston, salaatin ja leivän kera. Ne sopivat myös lisukkeeksi riista-, liha-, kala- ja kanaruoille.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu kurpitsa:

  • n. 1 kg kurpitsaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • n. 1 tl suolaa

Marinadi:

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 chilipalko hienonnettuna
  • 1 dl korianteria hienonnettuna
  • 1 dl minttua hienonnettuna
  • 1 tl suolaa

Tarjoiluun:

  • 1 kerä rapeaa salaattia
  • 1 dl paahdettuja pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

1. Paloittele kurpitsa, josta on poistettu siemenet, lohkoiksi tai reiluiksi kuutioiksi. Jos kurpitsa on pienehkö ja sen kuori on ohut, kuorta ei tarvitse poistaa.

2. Levitä kurpitsapalat uunipellille ja pirskottele pinnalle oliiviöljy sekä suola. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Tarkoitus on, että kurpitsa saa väriä mutta että siinä säilyy vielä purutuntumaa.

3. Sekoita paahtamisen aikana marinadin ainekset isossa kulhossa. Kääntele vielä lämpimät kurpitsapalat marinadissa.

4. Revi salaatti vadille ja lisää päälle kurpitsat. Ripottele pinnalle pekaanipähkinät.

5. Tarjoile sellaisenaan hyvän leivän kanssa tai liha-, kala- tai kanaruoan lisukkeena.

X