
Paahdettua kurpitsaa ja fetajuustoa
Paahdettu kurpitsa fetan kera toimii liha-, kana- tai kalaruokien lisukkeena, lämpimänä iltapalana tai illanistujaisten tarjottavana.
Paahdettu kurpitsa fetan kera toimii liha-, kana- tai kalaruokien lisukkeena, lämpimänä iltapalana tai illanistujaisten tarjottavana.
Ainekset
- 800 g kurpitsaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl balsamicoa
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- ripaus chilijauhetta
- ripaus suolaa
- 150 g fetajuustoa
viimeistelyyn
- kourallinen rucolaa
- 3 rkl kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
1. Leikkaa kuorittu kurpitsa reiluiksi paloiksi ja levitä palat uunivuokaan tai leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
2. Kääntele joukkoon oliiviöljy, balsamico, hunaja, timjami, chili ja suola.
3. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kun paistoaikaa on jäljellä noin puolet, murena kurpitsojen päälle fetajuusto ja jatka paistoaika loppuun.
4. Jäähdytä hieman ja viimeistele rucolalla ja kurpitsansiemenillä.
Paahda kasviksista maukkaat lisukkeet:
Salaatti paahdetuista porkkanoista
Salaatti paahdetuista kasviksista
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous